20 May 2023

Konferans 2023


Sevgili Rotary Ailemiz.

UR 2420. Bölge 2023 yılı konferansı Side Sueno Tatil Köyü’nde gerçekleşti. 500’e yakın dostumuzun katılımı ile heyecan ve coşku 3 gün boyunca hiç eksik olmadı. Bir yıl boyunca tartışmasız en zorlu süreçlerden birisini yaşadık. Hatıralarımızdan hiçbir zaman silinmeyecek inişli çıkışlı yolculuğumuzda duygularımızı en uç noktalarda yaşadık.

Bölge yönetsel mimarimizi yenilikçilik üzerine kurguladık. Çapraz kulüp eşleşmeleri doğrultusunda iletişimi en üst düzeye çıkarmayı hedefledik. Kulüplerimize uçtan uca bağlantılı olabilme imkânı sağladık. GGY eş ve ikiz sorumlulukları doğrultusunda sıra dışı birleştiriciliğin uygulamasını özümsediler. Duyarlılıkla kulüplerimizin hemen yanı başında gururla yer aldılar.

10 gruptan oluşan kümelenme ile Cumhuriyetimizin 100. Yılında 10 kıymetli etkinlik hayal ettik. Ne mutlu bize ki dönemimiz sevinçle, huzurla tamamlanan projelerle taçlandı. Kulüplerimizin projelerini saymakla bitiremeyeceğiz. Eğitim, meslek tartışmaları, Polio, Vakıf katkıları, Çevre, Engelli dostlarımızla birlikte dokunulan hayatlar…

30 Ağustos Zafer Bayramı, 100. Yıl Barış Bestesi, İklim Değişikliği Kongresi, Barış Konferansı, Bilim Festivali, Mustafa Kemal Atatürk ve Nutuk Konulu Örsçelik Balkan Kısa Film Yarışması, 100. Yıl Barış Pulu.

Özünde iyilik, yüreklerinde sevgi dolu, sağduyulu Başkanlarım.

Dönem boyunca birlikte yaşadığımız ikilemi hatırlıyorum. Dayanma gücümüzün sınırları zorlanmakla kalmadı, aynı zamanda bakış açılarını hizalamakta imkânsızı başardınız. Sarkaç misali salındık. Bir tarafta ekonomik sıkıntılar, diğer tarafta kulübümüzün toplantılarının maliyeti. Bir tarafta iş sıkıntıları diğer tarafta projelere odaklanma. Pes etmediniz, hoşgörüyle hayranlıkla anılacak projeler gerçekleştirdiniz. Hayallerinizden sapmadınız, hedeflerinizi değiştirmediniz.

Sevgili Rotary Ailemiz

Yaşanan deprem felaketine özgüvenle destek oldunuz. Depremzedelerin yardımına, yaraların sarılmasına duraksamadan devam ettiniz. 2420 Bölge Rotary Deprem Destek Programı “RODEP” sizlerin şefkatli ellerinizde imrenilecek işleyiş biçimiyle dünyaya örnek oldu. Sahadaydınız, harabeye dönmüş yörelerde yıkıntılar içinde canlar kurtarmaya çalıştınız.

Çadırlar, Konteyner kentler, Hastane, tıbbı cihazlar, ambulanslar, saymakla bitmeyecek yardım malzemeleri ile buluşturdunuz ihtiyaç sahiplerini.

Dönem boyunca özveriyle çabalayan kulüplerimizin sahnede anılarını, ödüllerini takdim etmekten gurur duyduk. Her parçası bir mozaik gibi işlenmiş başarı tablolarını gururla seyrettik. Kalplerinizin derinliklerinden uzanan sevgi ellerinizle vakfımıza destek olmaya devam ettiniz.

Sahnede temsil edilen kulüplerimizin Kahraman Başkanlarını kutluyorum. Yenilikçi olarak başladığımız dönemimizi, 100. Yıl, Ekonomik Sıkıntılar, Deprem ve Seçim Başkanları olarak tamamladınız. Görünmez ancak hissedilen birbirinden değerli konu başlıklarını içinizden gelen doğal kaynak ile beslediniz.

2420. Bölge 2023 Konferansı Rotary ailemiz olarak 500 üzerinde katılım ile Side Sueno Tatil Beldesinde tamamlandı. Özveriyle emek veren dostlarımızın soluklandığı, yarım gün Rotary yarım gün dinlence olarak planlanan etkinlik unutulamayacak hatıralarla gönlümüzdeki yerini aldı. 19 Mayıs kutlaması ve konseri katılımcıları hayallerini gerçekleştirme yolundaki çabalarının tatlı bir karşılığı oldu. Konser bir şölen, bir gösteri olmanın ötesinde yeniden sevecen olabilmenin cazibesini kalbimizde hissetmemize neden oldu.

Konferans süresince dostlukların pekiştiği, birbirimize sevgi ile kenetlendiğimiz bir ortamda bulunmanın haklı gururunu yaşadık. Muhteşem görüntü, ekran görsel zenginliğiyle bütünleşince izleyiciler anlamlı projeleri bir kez daha hatırladılar. Kulüplerimiz anıları, dönem boyunca uğraşları için ödüllerini duygusallıkla aldılar. Grup Guvernör Yardımcılarımız, Ana Komite Başkanlarımız, Komite Başkanlarımız çekinmeden, heyecanla iletişimi vazgeçilmez bir araç olarak kullanmanın sonuçlarının konferansa yansımasının doyumsuz gururunu yaşadılar. Hep yukarı çeken, esnek yönetsel yetenekleri ile bir yıl kulüplerimizin hemen yanı başında bulunan Bölge ekibimize sonsuz teşekkür ediyorum.

Elbette en büyük takdir teşekkür, Bölge Sekreterlerimizin beğeni ile karşılanan özenle yürüttükleri sorumluluklarına, olacak. Geniş kapsamlı ilgi ve alakaları birlikteliği vurgulayan yaklaşımları konferansımızın duyarlılıkla tamamlanmasının anahtarı oldu. Benzersiz bir dönem hayranlıkla, övgü ile hatırlanacak. Öğütülmüş Rotary Bilgeliği hep devam edecek. Böylesine gülümseme ile bezenmiş Bölge ekibimize, yorgunluk nedir bilmeyen kulüplerimize çok teşekkür ediyorum. Bağcıklarını sıkılaştırarak bir çırpıda Deprem Bölgesine koşan dostlarımıza minnettarız. İnanın hiç bir yokuş ödül için tırmanılmadı. Bölgemize destek olan, küresel bağışları sevinçle gerçekleştiren tüm kulüplerimizin iyi yürekli dostları eminim şimdi başlarını yastığa koydukları zaman huzur duyuyorlar. Vakıf Komitemizin ve Afet komitemizin UR vakfı fonlarından en kıymetli projeleri gerçekleştirmede gösterdikleri özen için çok teşekkür ediyorum.

Konferansımıza katılan Rotaract ve Interact kulüplerimizin üyeleri ile BRT ve IBT dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekleştirmiş oldukları yenilikçi hayalleri için kutluyorum.

Konferansımızda hiç kuşkusunuz bilim insanı kıymetli eğitim uzmanı Prof. Dr. Ali Nesin’i soluksuz dinledik. Anlattıklarından dersler çıkarmayı ihmal etmedik. Öğrenmenin kolaylığını algılamaya çalıştık. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Konferansımıza katılan bütün dostlarımızı kutluyor teşekkür ediyorum. Öğrendik, eğelendik emeklerimizin karşılığını güzel anılarla tamamladık.

Konferansımızın muhteşem bir ortamda eksiksiz tamamlanmasını sağlayan Karaköy RK ve Dönem Başkanımız Hüseyin Yıldız’a çok teşekkür ediyorum. Konferans Komitemize ve Başkanımız GLDGA Fuat Yalçın’a çok kıymetli ve kusursuz etkinlik planlaması ve uygulaması için teşekkür ediyoruz. Ve Karaköy Kulübümüzün eşlerine, el emekleri ile ürettikleri armağanlara çok teşekkürler. Karaköy Kulübümüzün üyelerine sponsorlukları için çok teşekkür ediyorum. Ne mutlu bize ki Karaköy kulübümüzle birlikte dönemimizin kapanışını coşku ile tamamladık.

Hayaller gerçek oldu, hayatlar değişti, iyilikle atan yüreklerle dertlere derman olundu. Şimdi umut olma ve güzelliklere devam etme zamanı.

Sağlıcakla kalın.

Suat Baysan ve Belgin

2022/23 - 2420. Bölge Guvernörü ve Eşi