02 April 2021

Konverta Recycling

Konverta dönüşüm şirketi kurucu ortakları Kenan Şinasi ve Reza Karimi ile teknoloji alanında yaşanan malzeme kullanımlarını konuştuk. Pandemi koşullarında dezenfekte edilen ortamda mesafelerimizi koruyarak yüz yüze görüşebilmenin hasretini de gidermiş olduk.

Kullanımı sona eren ürünlerin göründüğünden çak daha kapsamlı ve zengin bileşenlerinin geri kazanımı sürdürülebilir ekonomi için ciddi bir katma değer sağlıyor. Şimdilerde döngüsel ekonomi olarak da tanımladığımız yaklaşımın etkili bir örneği Konverta.

Özellikle elektronik atıklardan elde plastik malzemelerin işlenmesi sonucunda farklı alanlarda kullanımları yeni ürünler olarak ticari başarıyı elde etmelerinin üzerinde duruldu.

Acmena proje yönetimi ve önceliklendirme ürünü PICS ile projelerin değerlendirmesi yapıldı. Teknik, ticari, pazar, üretilebilirlik analizleri sonucunda yeni ürünlerin önceliklendirme çalışması yatırım kararlarının verilmesi ile sonuçlandı.

Etkin, verimli geçen çalıştay toplantımızda rekabetçilik için iş geliştirme, farklı alanlara yatırım öngörüleri ile sonuçlandı. Sevgili Dostum Kenan Şinasi'ye başarılar diliyorum.