10 November 2006

Bilişimciler “Ortak Akıl” Konusunda Uzlaştı

Bilişim politika ve stratejilerine yön verebilmek amacıyla TBD tarafından Ankara’da düzenlenen Bilişim 06’nın 2. ve 3. gününde de "ortak akıl" üretmek amacıyla bir araya gelen STK’lar, CEO’lar ile devlet ve özel sektör 7000 kişiye ulaştı.


BİYEM Başkanı Zafer İnkaya, raporun benzerinin 20 sene önce Türk STK’lar tarafından hazırlandığını söylerken, TESİD Başkanı Suat Baysan adım adım uygulanacak rapor ile devletin birçok ürün ve hizmeti satın alacağını, uygulamada yaşanacak gecikmenin ülkeyi geri götüreceğini vurguladı. Baysan, STK’lar olarak üstlerine düşen en büyük görevin raporun takipçiliği olduğunu söyledi.
Başkanı

Türkiye’nin bilişim alanında gelecekte olması gereken yer için yapılabileceklerin tartışıldığı ve çözümlerin üretildiği Bilişim ‘06 etkinliği Ankara Sheraton Otel’de "Kullanıcı adı: Türkiye, Parola: Ortak Akıl" ana teması çerçevesinde kamu, özel sektör ve STK’ların da dahil olduğu 7 bin kişilik katılımcıya ulaştı.

Bilişim 06 ilk günün yoğun programı ardından 2. ve 3. gün de bilişim gündemine ışık tutacak konulara sahne oldu. STK Forum, Turkcell İletişim Günü, CEO Forum ikinci güne damgasını vururken, üçüncü gün Avea Gençlik oturumu ile açıldı.