06 October 2021

Başkanlar Tanışma Toplantısı - Wellbourne

Değerli Dönem Guvernörüm, Geçmiş Dönem Guvernörlerim, Gelecek Dönem Guvernör Adayım, Kıymetli Caddebostan Kulübü Başkanım ve Sevgili Üyeleri.

Sevgili 2420 Bölge 2022/2023 Gelecek Dönem “Yenilikçi Liderleri” ve “Yenilikçi Eşleri” kıymetli Rotaryenler eşim Belgin’le birlikte sizleri özlemle kucaklıyoruz.
İyi ki Geldiniz Bölge Görevlileri Tanışma Toplantısına Hoş Geldiniz.

Dönemimize başlamadan önceki, ilk tanışma toplantımızı gerçek ortamda canlı yapabilmenin ayrıcalığını bütün benliğimle hissediyorum. Sizlerin duyarlılığının farkında olarak yüz yüze katılımınız için çok teşekkür ediyorum.

2022/23 Gelecek dönem ilk Kadın Dünya başkanımız Jennifer Jones’un önderliğinde özverili çalışmalarımıza 1/Temmuz/2022 tarihi itibari ile başlayacağız. Dönemimize başlamayı heyecanla beklerken, planlama ve öğrenim süreci etkin geçireceğiz. Bütün dünyayı derinden sarsan salgının, etkileri sürerken, yürekleriyle, gülümsemeleriyle, üstün gayretleriyle, yorulmadan Fark Yaratmaya devam eden dönem dostlarımızı kutluyorum, Gülperi Guvernörümü ve ekibini tebrik ediyorum.

Alkışlıyorum.

Sevgili dostlar uzun zamandır, sanki oyuncuları bizler olan bir bilim kurgu filmi seyrediyoruz. Yıllar önce hayal bile edemediğimiz, sanal ortamları çabucak keşfettik. Filmin adı “Devamsızlık veya Kırılım” olsa hiç şaşırmayacağız.

Bakınız ünlü bilim insanı ve düşünür Mevlana 800 yıl önce ne güzel söylemiş.

Kötü havalarda insan dosta aç olur, bir araya gelse dost dosta ilaç olur, bahçede tek gül bir şeye benzemez, öbek öbek olduğunda bahara taç olur.

İnanılmaz, sanki ekran başında zaman ve mekândan bağımsız olarak bağlantılı kalabilmenin cazibesini “birlikteliği” tanımlıyor.


Salgının küresel değişimi ve dönüşümü tetiklediğini ve hızlandırdığını yaşayarak deneyimliyoruz. Asıl marifet öğrenmek olsa da bilim insanları geleneksel davranışları unutmanın da gerekliliğine vurgu yapıyorlar. Bu anlayışa unlearning yetkinliği ismini verdiler
Dönemimiz süresince “Yenilikçilik ve Yenilik” “Innovation & Newness” kavramlarını rehber olarak kullanacağız. Rotary Ailemiz, Rotaryenlerimiz, Rotaraktörlerimiz, Interaktörlerimiz, Bursiyerlerimiz, Yararlananlarımız, Toplum Birliklerimiz, bizler kalpleri hizmet ideali ile atan iyi yürekli insanlarız, taç olan gülleriz.

Sevgili Liderler ve eşler,

Önce kendi içimizde, sonra yaşadığımız toplumlarda ve nihayetinde tüm dünyada kalıcı değişimi yaratmak üzere bir araya geldiğimiz ve harekete geçtiğimiz bir dünya hedefliyoruz.
Bu ifade Uluslararası Rotary’nin Görüşüdür

Stratejik Öncelikler ve hedefler de şu şekilde sıralanmıştır.

1-Erişiminizi Artırın, üyelerinizi çeşitlendirin, çeşitlilik “diversity”
2-Etkinizi Arttırın, daha fazla bireye hakkaniyetle dokunun “Equity”
3-Mutluluk ve Bağımlılığımızı Geliştirin, dostluklara özen gösterin, kapsayıcı olun. “Inclusion”
4-Uyumluluğumuzu Geliştirin, IQ Bilişsel Zekâ, EQ Duygusal Zekâ; AQ Uyumluluk Zekâsı evrimini benimseyin

UR Stratejik planı DEI temelleri üzerine inşa edilmiş olarak, gelişmesini sürdürecektir. Planı indirmenizi ve incelemenizi tavsiye ederim. BGES Bölge Görevlileri Eğitim Seminerinde büyün ayrıntılarını birlikte kıymetlendireceğiz.

UR vakfımızı desteklemeli, kapsamlı projeler geliştirmeliyiz. 7 Odak alanımızın esasları bize bu doğrultuda yardımcı olacaktır.

Yunanca Gri Polio ve Myelitis ilik kelimelerinin tanımladığı, büyük acıların kaynağı POLIO virüsünü tamamen bertaraf etmek için ısrarlı mücadelemizden vaz geçmeyeceğiz.

Sevgili Dostlar, Yenilikçi Liderler,

Bölgemiz pırıl pırıl parlayan yeni kulüplerimizle ve artan üye sayımızla örnek gösteriliyor. Dahası yenilikleri öncelikle uyguluyor, sonrasında başarılarımızın sırrını paylaşıyoruz.

Dolayısıyla çevrim içi kalabilmenin, erişilebilir olmanın, birlikte üretmenin şartlarını yumuşatmakla işe koyulmalıyız. Titizlikle ve çekinmeden hizmetlerimizle, ihtiyaç sahiplerine destek olacak, mutluluk duyacak ve coşkuyla kutlayacağız. Didinmemizin karşılığı olan huzuru içimizde, tek yürek hissedeceğiz.

İşte büyüleyici değişim, ivmesi ivmelenen değişim.
Bölgemizin dört kanadını, Doğudan – Batıya Körfez, Anadolu Yakası, Avrupa Yakası ve Trakya, değerlendirdik. Kulüplerimizi yakınlaştıracak, tema kulüplerimizi kapsayacak ve bölgemizin katılımcı gücünü geliştirecek Kavramsal Yapılanma Modelimizi Tasarladık.

Sizlerden aldığımız olumlu ileri besleme için çok teşekkür ediyoruz.

Japonya’dan her alanda yükselen seslere hep kulak vermişimdir. Sahada bulunma, yalın ve yakın anlamında kullandıkları bir deyim “Go To The Gamba” yerinde bulun ve incele sözcükleri, başarılarında hep pusula görevi görmüştür.

Birbirimizle sıfır birim uzaklıkta bulunmak, şimdi daha kolay ve daha basit. Gerçek ortamlarda buluşmayı tercih edecek olsak da seçenekler elverdiğince iletişimimizi aksatmayarak hibrit ve sanal ortamları kullanmayı sürdürmeliyiz. Bir başka deyişle her türlü şekilde kulüplerimize ulaşmalıyız. Yani “Go to The Clubs”

Sevgili Dostlar, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılının gururunu, heyecanını, coşkusunu bir sonraki dönem dostlarımızla birlikte doya doya yaşayacağız, yaşatacağız ve eğleneceğiz. 100. Yıl komitemiz, dönemimizde en az 10 büyük etkinlik gerçekleştirmek üzere, şimdiden çalışmalarına başladı.

Sevgili Yenilikçi Bölge Görevlileri, Sevgili Eşlerimiz, öykülerde, masallarda, hikâyelerde kahramanlar yaratmak için, gelecek için, sanat için, bilim için, gençlerimiz için, dokunacağımız ihtiyaç sahipleri için, güzeller güzeli yeşil ve mavi doğamız için, barış için emek vereceğiz.

Büyük edebiyat ustası Şair Ahmet Hamdi Tanpınar diyor ki.

Ne içindeyim zamanın
Ne de büsbütün dışında
Yekpare geniş bir anın
Parçalanmaz akışında
 
Bir garip rüya rengiyle
Uyanmış gibi her şekil
Rüzgârda uçan tüy bile
Benim kadar hafif değil

Başım sukutu öğüten
Uçsuz bucaksız değirmen
İçim muradına ermiş
Abasız, postsuz bir derviş

Kökü bende bir sarmaşık
Olmuş dünya sezmekteyim
Mavi, masmavi bir ışık
Ortasında yüzmekteyim

Uz görünün eşsiz şiirsel anlatımı.

Ve Mustafa Kemal Atatürk bugüne sesleniyor.

Uygarlık yolunda başarı yenileşmeye bağlıdır. Sosyal hayatta, iktisadi hayatta, ilim ve fen sahasında başarılı olmak için yegâne gelişme ve ilerleme yolu budur. İşte bunun içindir ki toplumun zamanın gereklerine kendisini uydurması, gelişmesi ve yenileşmesi gerekir. Rahmet ve saygıyla anıyorum.

Önümüzdeki sekiz aylık hazırlık süresinin sevgi, bilgi biriktireceğimiz yeni dostluklar edineceğiz ve dönemimizin yalın, alçak gönüllü, sakin yolculuğunun kazanımlarının ezgilere, özlü dizeler olarak yansımasını diliyorum.

Yeniden Buluşuncaya dek, esen, kalın sağlıcakla kalın.

Sevgili Dostlarım.