17 March 2023

Kadının Gücü Karma Resim Sergisi

2023 03 17 İstanbul Hüsrev Kethüda Hamamı.

UR Moda Kulübümüz, Başkanım Şenay Öztürk ve Üyelerimizi, Süreyya Ağaoğlu Derneğinin kıymetli üyelerini “Kadının Gücü Karma Resim” Sergisini 5. Kez yararlı amaçlar için düzenlemiş olmalarından dolayı tebrik ediyorum.

Bir felaketin yaşanmakta olduğu deprem bölgesinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Hayata tutunabilmek için verilen çabalara Rotary Ailesi olarak bir nebze destek olabilmenin huzurunu ve gururunu kalplerimizin derinliklerinde hissediyoruz.

Kardeş ülke Azerbaycan buradan size selam gönderiyorum. Hiç aklımdan çıkmayan defalarca ziyaret ettiğim kıymetli Azeri kardeşlerim… Saygıdeğer ilk Türk kadın hukukçuyu dünyaya armağan ettiniz. Süreyya Ağaoğlu İstanbul Üniversitesine kabul edilerek fakültenin kız öğrencilere açılması sağlamıştır. Atatürk’ün kadınlara güveninin karşılıksız kalmayacağının en güzel örneği olmuştur. 1925 yılında avukat olarak muzun olmuş ve 1927 yılında Ankara Barosuna kaydolmuştur. Doğum yeri dağlık Karabağ’ın tarihi şehrimiz Şuşa’dır. Doyumsuz güzelliklerle bezenmiş şehrin anlamı “Cam” kökeninden gelmektedir. Güzelliği sanata dönüştüren cam hep gıptayla seyretmişizdir. Sanat ve hukuk şimdi doyumsuzca gençlerin eserlerini izleyeceğiz.

Rotary Ailemizin yaraların sarılmasında gösterdikleri gayretleri ve yerinde bulunarak acıları paylaşmaları hiç unutulmayacak. Çadır ve Konteyner kentler, yalnızca iyiliği düşünerek sevk edilen ihtiyaç malzemeleri. Sürekli temin edilen gıda ve nihayetinde kurulumu tamamlanan 1000 kişiye yeme imkânı sağlayacak mutfak. Sağlık alanında tamamlanan ve teslim edilen, tıbbı cihazlar ve onayı alınan kalıcı sağlık merkezi kliniğimiz kısa zamanda hizmet vermeye başlayacak.

Sağduyulu, vakit yitirmeden yardıma koşan hoşgörülü Rotary Ailemize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Üzerlerine titrediğimiz biricik çocuklarımız... Sevgili dostlar, deprem bölgesinde öğrenmeye, korunmaya ve eğlenmeye duydukları özlemle, onları buluşturmak için alçak gönüllükle emek veriyorsunuz. Sergiden elde edeceğiniz kaynak çocuklarımızın hayallerini, düşlerini gerçekleştirmeye destek olacak, sanatçılarımıza sonsuz teşekkürler. Geleceğimiz çocuklarımızın gözlerinden pırıl pırıl ışık, yüreklerinden umut hiç eksik olmasın.

Özünde iyilik, sözlerinde sevgi bulunan siz sevgili dostlarımız… Hiç kuşkusuz emeklerinizle duyarlılıkla çekilen acılara derman oluyorsunuz. Yorulma nedir umursamayan ve dinmeyen uğraşlarınız için çok teşekkür ediyorum.

1565 yılında inşa edilmiş, ünlü Mimar Sinan eseri Hüsrev Kethüda Hamamını verdiği gizem ve ilham ile Başarılı bir sergi diliyorum.

Sağlıcakla kalın, esen kalın.