28 November 2006

Türkcell Mobil Gelecek Yarışması

Turkcell MobilGelecek Yarışması’nın jüri üyeleri Türk bilişim camiasının tanınmış isimlerinden oluşuyor: 

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Dr.Tayfun Acarer, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gönç, Sabancı Üniversitesi Araştırma ve Lisansüstü Politikaları Direktörü Doç. Dr. Cemil Arıkan, Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜBİSAD) Başkanı Tuğrul Tekbulut, Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED) Başkanı Murat Dikici, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Atilla Ataman, İnterpro Holding Genel Müdürü Zafer Kurdakul ve Yürütme Kurulu Başkanı Ruşen Yaykın, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESID) Başkanı Suat Baysan, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ufuk Çağlayan ve Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş 
Yarışmaya başvurular 25 Mayıs 2007’de sona erecek. Ödül töreninin ise Ekim 2007’de yapılması planlanıyor.

Yarışmanın danışmanlığını üstlenen Ali Akurgal ise toplantıda söz alarak, Turkcell’in bu yarışma ile rekabet gücü yüksek bir ekonomi yaratmak için vazgeçilmez olan inovasyonu geliştirmek adına önemli bir adım attığını vurguladı. 


“Turkcell MobilGelecek Yarışması” toplam beş ayrı dalda düzenleniyor. Önerilen çözüm ve hizmetin sağlayacağı “bireysel yarar”, “kurumsal yarar” ve “toplumsal yarar”a göre üç ana dala ayrılan yarışmada, “iş modeli” ve “akademik” dallar ise özel dallar olarak belirlendi. Yarışmanın sonucunda her dalın birincisine 30.000 YTL tutarında ödül verilecek. Gençlere yönelik olarak tasarlanan yarışmaya bireysel olarak başvurulabileceği gibi, bir çalışma grubu olarak veya bir firma adına da başvurulabiliyor.