20 February 2019

Radore Basın Toplantısı

Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı Veri Merkezleri kullanım araştırması açıklaması için düzenlenen basın toplantısına beni davet ederek yeni gelişmeler hakkında bilgi paylaşmamı rica etti.

Sadi bey veri merkezleri ile bulut üzerinde bilgi barındırmanın ülkemizde KOBI seviyesinde hala yaygın olarak gündeme gelmediği ve sebeplerinin temelinde güven unsurunun bulunduğunu açıkladı.

Ben de gelecek teknolojilerin özellikle 5G ve E4.0 gibi karmaşık sistemlerin merkezinde Veri Merkezlerinin bulunacağı ve yerel merkezlerin müşteriye olan yakınlığı ile hem yerleşim hemde stratejik anlamda öneminin artarak devam edeceğini vurguladım. Siber ve Fiziksel ortamların Veri Merkezlerinde yönetileceği ve Nesnelerin İnternet'i gibi konularda IOT Platformlarının yine aynı Merkezlerde barındırılacağının kaçınılmaz olduğunun anlaşılmasına katkı vermenin basının da sorumluluğu da olduğundan bahsettim. Her şeyin bir servis olarak sağlanacağı yeni yapılanma XaaS ile birlikte ihtiyacın ortak kullanıma doğru evrileceği ve şimdiden veri merkezleri ile çalışmanın ilerleyen zaman içinde faydasının hızla ortaya çıkacağının anlaşılmasını ve anlatılmasını rica ettim.

Başarılı bir etkinlik düzenleyen Radore ekibini kutluyorum.