19 April 2019

Egemsoft - Aykut Seyrek

Sevgili Murat Ege Egemsoft kurucusu, karmaşık yazılımın doğrulanmasını üstlenmiş çapraşık, dallı budaklı bir alanda hizmet üretmeye devam ediyor.

Uygulamaların istediğimiz gibi çalışmamısından, yazılım hatalarından şikayet ederiz ya, işte yazılımı test eden yazılımı geliştiriyorlar.

Yıllar önce Netaş sayısal santralları Türk Telekom'a teslim edilmeden önce paralel bir sistemler aynı sahadaymış gibi trafik yüklenir, kullanıcı özellikleri çapraşıklık testinden geçerdi. Bulunan hatalar düzeltilir ve sonrasında sahada yeniden kurulum yapılırdı. Hataların tasarım mühendisleri seviyesinde izlenmesi ayrı bir disiplin getirmekteydi

Egemsoft ürünlerinin pazarda yer bulması kaçınılmaz ancak dahili test ekiplerinin hataları bulmaları da bir o kadar güç. Ürünleri tanıtmak ve anlatmak üzere çalışmalar yürütülüyor. Sevgili Aydın Kaya deneyimli yönetici. Toplantımıza Aykut Seyrek arkadaşımızı davet ederek kendisinden fikirlerini paylaşmasını rica ettik. Bizi kırmayarak geldiği ve yol gösterici bilgilerini paylaştığı için çok teşekkür ediyorum.