04 November 2022

Atamıza Gidiyoruz - Ataşehir RK

 


Ataşehir Kulübü’müzün liderliğinde, İlkokul ve ortaokul öğrencileri ve Interaktlar ile birlikte 4 Kasım Atatürk ve Anıtkabir ziyaretimize tanyeri ağarırken başladık. Ankara’ya söylenen ezgilerle, şarkılarla, gülen yüzlerle, neşeyle, merakla ve duygu dolu eriştik. Araçlarımızda sanki hiç bitmeyecek incecik bir yolda ilerliyorduk.

Zaman daha yavaş akmaya başlamıştı. Anıtkabir’e yaklaştıkça sabrımız da tükenmekteydi. Bir an önce elimizde bayraklarımızla yürüyüşümüze başlamayı iple çeker olmuştuk. İlk kez Atamızın manevi huzuruna çıkacak minik yavrularımızı öğretmenleri nasıl da zorlukla sıralara dizdiler. Bayraklar sallanmaya başlamış, heyecan dalgası sarmıştı her yeri.

Aslanlı Yol’da adımlarımızı yavaşça atarken, karşılıksız sevmenin ürpermesiyle çarpmaya başlamıştı kalplerimiz. Son yukarı tırmanışımızın önünde dizilen basamakları önde çelenk taşıyan askerlerimiz, hemen arkalarında solukları sıklaşan yumurcaklar.
Anıtkabir içinde gizemli, sanki sihirli bir sorumluluk sarmıştı ufaklıkları. Ciddiyetle ve dimdik başlarıyla saygı duruşunda sessizce selamlıyorlardı Atalarını. Şimdi çiçeklerimiz sunuyordu minnetimizi Atamıza.

Anı defterinin özenerek yazılması, ardından duygusal okunmasını boğazımda düğümlenen sözcükleri saygıyla tamamladım. Komutanımıza anlamlı ziyaretimizde düzgünlük, incelik ve kusursuz destekleri için teşekkür ettik.

Dönüş yolculuğumuza, kahraman çocuklarımızın taşıdıkları ağırlığın bilinciyle ve amaçlarına kavuşmanın rahatlığıyla, koyulduk. Güneş bugün görevini yapmış olmanın mutluluğuyla daha koyu bir kırmızıya boyadı gökyüzünü.

Geçen saatler sonrasında, biraz da dinlenmiş olarak vardık mola mekânına. Koşarcasına masalara oturup yazdılar gördüklerini, hissettiklerini, duygularını ve hayallerini…
Sevgili Rotary Ailem, her birinizin, çocuklarınızla, çocuklarımızla birlikte bu büyülü yolculuğa tanıklık etmesini canı gönülden diliyorum.

Geleneksel ziyareti mükemmel, kusursuzca ve eksiksiz yerine getirdikleri için Ataşehir Kulübü’müzü ve bütün üyeleri samimiyetle kutluyorum. Tutkuyla, sürekli haberleşerek takip ettiler seyrimizi. Özenle tasarlanan ve noksansız uygulanan etkinlik için çok teşekkür ediyoruz.