01 November 2022

100. Yıl Barış Bestemiz





Kasım ayına hatıralarımızdan silinmeyecek, 100. Yıl barış bestesi tanıtımı ile başladık. Uzun uğraşlar neticesinde hazırlanan eserimizi hep birlikte beğeni ile alkışladık. Kalplerimizin iyilik için nasıl çarptığını konser süresince benliğimizde hissettik.

2 saat boyunca sanat ile dinlendik Genç ve hünerli ustalarımızı sahnede gururla izledik. 850 dostumuzun katılımı ve 64 kulübümüzün temsili ile doyumsuz geceyi şölene çevirmenin, estetik bir imza etkinliğini tamamlamanın haklı onurunu yaşadık.

Lütfen bestemizi her ortamda paylaşın, paylaşın ki;

“Yıllar önce
Atalarımızın nefesiyle kutsanmış
Asil kanıyla sulanmış
Bu topraklara bir fidan diktim (Barış fidanı, dönem bayrağımızdaki yeşil çubuk)
Yıllar sonra bugün
Saydım 100 dalı olmuş (100. Yılımız)
Baktım koskoca olmuş
Rengârenk olmuş (Rotary çeşitlilik)
Birdik, biz olmuşuz, bizdik bir olduk”

Barış bestemiz ahenkle yankılansın yer yuvarda. Barışı nasıl da kucakladığımız içselleştirdiğimiz, dağlara, tepelere, köşelere, bucaklara taşınsın. İlham olsun ozanlara, dokunsun hoş görülü gönüllere.

Sevgili Rotary ailem, Ne mutlu bize ki sizlerin yumuşacık yüreklerinde biriktirdiğiniz şefkat, erdemli iyiliklerle buluştu. Maçka Rotary Kulübümüzün konserden temin edilen geliri, barış fonumuza kaynak, becerikli öğrencilerimize burs, öğretmenlerimize hürmet armağanı olarak hoşluklara, yararlılıklara dönüştü.

100. yıl komitemize ve söz yazarı hakan Alkan'a bestecimiz Prof. Dr. Hasan Uçarsu'ya emeği geçen sevgili dostlarımıza sonsuz minnetlerimizi gönderiyoruz. Etkinliğin mimarları Çağnur Gürsan ve Ahu Özgüven ne kadar teşekkür etsek yetmeyecektir. İyiki varsınız.